// Nie wiem czy ten wątek pasuje do działu, w razie czego proszę przenieść do odpowiedniego. ;) //
W środę, jadąc rowerem pod Kaponierą w Poznaniu, natknąłem się na ciekawy plakat Wyższej Szkoły Handlu i Usług. Rzuciło mi się w oczy hasło: Jeździectwo i hipoterapia. No to Naliś TAKIE OCZY i czytam o co chodzi. I tak, że wystarczy zdana matura oraz w jakimkolwiek stopniu zainteresowanie jeździectwem. Cóż, myślę, że oba te warunki spełniam dlatego za rok spróbuję się zrekrutować na te studia. Zajęcia podobno opierają się na praktyce - zajęcia w stajni oraz jazda konna :la:! Coś dla mnie! Z tym, że raczej jeździectwo niż hipoterapia. :D
P.S. Swoją drogą, fajnie, że powstają takie kierunki. Widać, że jest zapotrzebowanie i coś ruszyło się w kwestii jeździectwa w Polsce.
P.S2. Czy w Waszych miasta również są takie kierunki? Jak one wyglądają? A jak to jest w Szwecji (pytanie do Skewee)? :D
Ostatnio edytowany przez Nalimba (2013-08-09 17:02:24)
No to cieszę się razem z tobą. Niech ci się powodzi :D
I tak tutaj w Szwecji również można znaleźć "końską" pracę.
A jeśli kiedykolwiek będziesz taką zainteresowany zajrzyj na http://www.hastjobb.com/
Tam jest mnóstwo ogłoszeń odnoszących się do pracy z końmi.
PS. W Szwecji są również gimnazja w której uczą jazdy konnej i opieki nad konikami.
Moderator
O, fajnie byłoby podłapać w Szwecji jakąś końską pracę.
Mogę ci przynajmniej powiedzieć że w Szwecji jest to o wiele łatwiejsze niż w Polsce bo tu koni jest strasznie dużo. Szwecja to jest jedna wielka wieś.
Moderator
Suuper, teraz tylko zostaje zacząć jeździć i nauczyć się języka, a potem szukać pracy tam <3
Jeśli już tak postanowicie to z chęcią mogę wam na początek znaleźć prostą pracę w stajni gdzie jest mój koń.
Przydaliby się stajenni :3
PS. Akurat wcześniej w tej stajni pracował polak który nie znał za bardzo szwedzkiego więc gadał po angielsku.
Moderator
To byłoby idealne na przyszłe wakacje! <3 Skoro angielski też wchodzi w grę to jakoś byśmy się dogadali z ludźmi. Ale szwedzkiego i tak się uczymy ;P
A tak żeby offtopu nie szerzyć: Nalcio ma rację, super że jest zainteresowanie takimi kierunkami. Podejrzewam, że nieprędko pojawią się podobne na uczelniach publicznych ;<