Napisze krótko.
Gra jest przefajna.
Miła, delikatna muzyka, urocza grafika i ładne otoczenie.
Ok więc tyle z mojej strony. Teraz powiem o czym jest gra.
Dostajemy własnego źrebaka. Na początku oczywiście wybieramy jego maść, imię i piszemy krótko o nim (Co lubi, czego nie lubi itp.) i po prostu wiedziemy sobie z nim życie.
Karmimy go, czyścimy go, leczymy go i wyprowadzamy na spacery a kiedy konik będzie już wystarczająco duży możemy też na nim jeździć, ćwiczyć go i wygrywać zawody.
Cóż może gra nie jest najoryginalniejsza ale jako dzieciak kochałam ją więc mam pewien sentyment.
Podpisuje się pod twoim postem, bardzo wciągająca gra :)
Baptised in the water,
You're draining the well,
You built up your heaven
On the back of hell
Początkujący
Dzień dobry
Ważne umiejętności architektów oprogramowania
W celu wsparcia określonych działań wymagane są określone umiejętności. Z mojego doświadczenia, przeczytania książek i dyskusji, możemy sprowadzić to do tych 10 umiejętności, które powinien posiadać każdy architekt oprogramowania:
Projektuj, decyduj, upraszczaj, koduj, dokumentuj, komunikuj, szacuj, bilansuj, konsultuj, wprowadzaj na rynek
Przejdźmy jeden po drugim. Za każdą umiejętność przedstawiłem kilka działań lub spostrzeżeń, które należy podjąć, aby poprawić sytuację w tym obszarze.
(1) Projekt
Co sprawia, że ??dobry projekt? Jest to prawdopodobnie najważniejsze i trudne pytanie. Wprowadzę rozróżnienie między teorią a praktyką. Z mojego doświadczenia wynika, że ??połączenie obu jest najcenniejsze. Zacznijmy od teorii :